TREC Emst
oortjes

Op vakantie bij ons (mét je paard of een paard van ons)


Onze Rijksmonumentale boerderij ligt direct aan de knooppuntenroute voor ruiters/menners rond Epe (nabij knooppunt 14), aan het fietsknooppuntennetwerk (nabij knooppunt 44) en het klompenpad (Schaverensepad).
Een ideaal punt dus, om er met paard, fiets en/of te voet op uit te trekken en het is dus ook niet vreemd dat wij vaak vrienden te logeren hebben, die met ons genieten van deze fantastische plek.
Omdat wij het ook leuk vinden nieuwe mensen te ontmoeten, ontvangen wij graag af en toe “onbekenden” en bieden daarvoor dan in het voorhuis van onze boerderij een zeer ruime, comfortabele en luxueus ingerichte vakantieaccomodatie aan.

monument koeien
Onze gasten beschikken over:
- Eigen ingang met hal
- Ruime, zonnige living (ca 25 m2) met onbelemmerd uitzicht op bloementuin en daarachter grazende koeien, ingericht met onder andere
  lederen bankstel met chaise longue (tevens boxsspring van 140 x 200), elektrische massagestoel, tafel met stoelen, grote flatscreen-TV,
  Senseo, waterkoker, magnetron, kleine koelkast.
- Slaapkamer met riant bed van 2 x 90 x 210 met electrisch verstelbare bedbodems
- Eigen badkamer met wastafel, ligbad, douche, toilet
- Grote tuin met zon en schaduw, maar u kunt ook direct naast uw paard zitten, alles met een heerlijk weids uitzicht
- Alle vertrekken zijn centraal verwarmd (dus het hele jaar geschikt voor verblijf), het meubilair is nieuw/modern, er is wifi (gratis)
  en koffie/thee (ook gratis) staat voor u klaar.

Het geheel voldoet ruimschoots aan de eisen voor 5 Tulpen (dat is de hoogste B&B-classificatie), maar door ons prijsbeleid (dingen zoals bedlinnen, ontbijt, etc kunt u bij ons al dan niet als extra kiezen) hoeft u daar niet naar te betalen terwijl u tóch kunt beschikken over de op deze pagina omschreven luxe faciliteiten!

NIEUW: Vanaf het voorjaar van 2017 is ook de complete leefkeuken (ca 25 m2) bij de B&B te reserveren. Daarmee beschikt u dan over een complete, comforatele en luxe woning (overigens ook geschikt voor (en door gemeente toegestane) langere / vaste bewoning)!

living slaapkamer badkamer
Uw paarden kunnen in uw privé-weide, een eigen deel van onze paddock paradise, zand- of bestrate paddock of op stal (ook combi mogelijk). Schroom niet uw wensen kenbaar te maken, want wij weten dat een paarden-mens pas vakantie heeft als zijn paard het naar de zin heeft.

Auto en trailer kunnen in uw zicht geparkeerd worden (en een eventuele menwagen onder onze kapschuur).
Fietsen kunnen eveneens onder de kapschuur gezet worden (eventueel ook in een afsluitbare stal).

Gebruik van onze pony's (kleine en grote D-maat) is ook mogelijk, vanzelfsprekend alleen indien dit passend is.

view weide
Indien u dit wenst, staan bij aankomst uw bedden gedekt klaar en liggen uw badlakens en -handdoeken gereed. Uw vakantie kan dus meteen beginnen met genieten van een lekker kopje koffie en/of thee naar keuze.
In de ochtend kunnen wij u op een af te spreken tijd (niet te vroeg..) in uw living een luxe ontbijt brengen: warme croissants, diverse soorten brood, vers gekookt eitje van eigen kippen (100% biologisch), vruchtensapje, roomboter, diverse soorten beleg (hartig en zoet, waaronder huisgemaakte stroop en jam met fruit van onze boerderij, vanzelfsprekend ook 100% biologisch). Hiermee kunt u heerlijk privé (wij hebben immers maar 1 logeer-accomodatie) ontwaken terwijl u uitkijkt op uw eigen paard(en).
Wij kunnen u ook voorzien van een lunchpakket met verpakt drinken om mee te nemen, maar u kunt uw lunch ook halen bij de supermarkt op loopafstand.
Voor de avondmaaltijd kunt u bij ons aan tafel aanschuiven: het in Frankrijk heel gewone “Table d'Hotes”. Vanzelfsprekend stemmen wij dan vooraf met u af wat u wel en niet lekker vindt. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen uit ontelbare mogelijkheden (diverse eetgelegenheden op loopafstand en met de auto op slechts enkele minuten, zelfs tot op Michelin-sterren niveau).

soep salade dessert koffie

Indien u dit wenst, voorzien wij u van kaarten met door ons ingetekende routes van de door u gewenste afstand en ook buiten de reeds bewegwijzerde routes (zoals hiervoor aangegeven), zo nodig met nadere uitleg en tips.

Verder is er zeer veel mogelijk (in overleg en, waar van toepassing, tegen bijbetaling). Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:
- Hottub (geschikt voor 6 personen) hottub
- Verwarmd buitenzwembad (4 x 8 m)
- Ontspanningsruimte met biljart-, tafelvoetbal-, pingpong- en air-hockeytafel
- BBQ in tuin
- Verlichtte rijbak, compleet spring- en PTV-parcours (parcoursen staan NIET altijd opgebouwd!)
- Begeleiding op route te paard, (wielren-)fiets of mountainbike, waardoor u ook op de adembenemende
  plekjes komt die alleen de “locals” kennen (en ook een grotere kans hebt om wild te ontmoeten)
- Boodschappenservice
- Was voor u draaien en drogen.
- Arrangementen voor diner of wellness (bv Veluwse Bron)
- Fietsen (gewone, MTB's of tandem's) van ons of van bedrijven in de buurt (ook electrisch)
- Wegbrengen of ophalen, incl. fietsen of paarden, indien u eens een verder weg gelegen route wilt
  verkennen (of in het onverhoopte geval van blessure). Denk hiebij bv ook aan de Veluwe Trail, waar
  weinig mogelijkheden zijn voor ruiter én paard voor kort verblijf. Wij kunnen u telkens ophalen en de
  volgende dag terugbrengen naar het punt waar u gisteren bent gestopt.
- Bagagetransfer naar een volgend overnachtingsadres indien u bv meerdaagse trektochten wilt maken
  (uw auto/trailer kunnen dan langer bij ons “logeren”)
Deze dingen konden wij zelf bedenken, maar aarzel niet uw eigen wensen of ideeën bij ons naar voren te brengen!


Wij hanteren geen vaste aankomst- en vertrekdagen of -tijden. Bij ons is bijvoorbeeld 2 nachten "gewoon" 3 hele dagen vakantie: u kunt bij ons aankomen en vertrekken op het tijdstip dat u met ons afspreekt, dus op die beide dagen er ook nog lekker op uit trekken.

Zoals met alles wat wij doen (kijk gerust eens verder op deze site), doen wij ook dit uit hobby en niet als broodwinning.
In die lijn bieden wij ook veel als optie aan. Daarmee is een verblijf in onze luxe B&B dus voor iedereen betaalbaar!

Wij hopen van harte dat wij bij u het gevoel hebben kunnen overbrengen dat u bij ons geen klant, maar een gast bent. Wilt u lezen hoe anderen een verblijf op onze heerlijke stek is bevallen? Kijk dan voor reviews over ons op Paard & Bed
Heeft u vragen, wilt u weten of de periode waarin u vakantie wilt vieren beschikbaar is en wat daarvan de prijs is, mail ons dan onder vermelding van uw wensen voor mens én paard.
© www.mijn-eigen-website.nl (design)