TREC Emst
Trec trainen bij Trec EmstTrec Kennismakingscursus / oefen-trec (9.00 - 18.00)

Trec Kennismakingsdagen en -oefendagen organiseren wij met enige regelmaat. Niet volgens een kalender, maar wanneer zich voldoende belangstellenden gemeld hebben, prikken we in overleg met elkaar een datum. Is er al een datum, dan staat die op de agenda vermeld.

De opzet van zo'n dag is afhankelijk van de groep, maar voor "nieuwelingen" is het programma meestal als volgt:
Iedereen wordt om 9.00 bij ons in Emst verwacht en zet dan zijn/haar paard in een eigen paddock (mits deze vooraf gereserveerd is).
We verzamelen op het terras waar de koffie/thee en koekjes op je wachten en onder het genot daarvan maken we kennis met elkaar.
De cursus start met wat algemene uitleg over trec, de voorbereiding op en het verloop van een wedstrijd, waarna dieper zal worden ingegaan op de drie onderdelen POR (oriëntatierit), MA (gangenproef) en PTV (obstakelparcours).
Daarna gaan we oefenen met de POR: je tekent een route in en gaat deze met je paard rijden (heb je geen paard, dan kan dit ook op een mtb of evt. een pony van ons). Dit is precies zoals op een wedstrijd, dus mét voorgeschreven traject-snelheden, ruiterkaart, controleposten, bemande en onbemande checkpoints. De route zal omwille van de tijd < 10 km zijn en bij terugkomst bespreken we tijdens de lunch natuurlijk hoe het ging.

Na de lunch gaan we het PTV-terrein op: eerst uitleg over wat de bedoeling is bij de diverse obstakels en eventueel zullen Vivian & haar pony Victor (die in 2014 Nationaal Kampioen werden) de diverse obstakels voordoen.
Daarna zadelen jullie weer de paarden en mogen jullie het zelf proberen, zo veel en zo lang iedereen wenst. Omdat wij dit met kleine groepjes doen, kan iedereen daarbij de volgorde kiezen die voor hem/haar het beste voelt.
Als er nog ruimte is (in casu puf van jullie, want wij hanteren geen "eind-tijd"), kunnen we ook nog MA oefenen en/of een aantal oefeningen doen die van pas kunnen komen in de POR.

De omvang van de groep is meestal 6 personen, en wij verzorgen de cursus meestal met 3 (a 4) personen. Er is dus ruim voldoende tijd voor ieders wensen/vragen/begeleiding.

Er is doorlopend koffie/thee/fris en wat te knabbel beschikbaar en voor een luxe lunch met warme en koude gerechten wordt ook gezorgd.
Vaak borrelen we nog wat na en (als er voldoende animo voor is) kunnen we ook nog een avondmaaltijd regelen voordat iedereen 'moe maar voldaan' huiswaarts keert.

De kosten bedragen voor alleen het ochtend (9.00-13.00) of middag-programma (14.00-18.00) € 22,50 (incl. materialen & naslagwerk).
De hele dag cursus (9.00 tot 18.00) komt daarmee dus op € 45,-
Indien gebruik gemaakt wordt van een kant & klare paddock (evt. incl. hooi): € 5,-
Bij gebruik van de catering: alleen ochtend of middag (koffie/thee/fris/borrel en wat te knabbelen) €2,-, luxe lunch met warme en koude gerechten € 6,- (hele dag verzorgd worden komt dus neer op € 10,-).

Het is ook mogelijk iemand mee te nemen en/of de nacht vóór en/of de nacht ná de cursus hier te overnachten.
Heb je interesse, stuur dan een mail. Zodra er enkele belangstellenden zijn, sturen we je dan een mail met data-voorstellen.
Ben je zelf met een groepje, kijk dan onder aan deze pagina bij "op afspraak".

PTV trainen

Wanneer wij de PTV-obstakels opgebouwd hebben staan, kan er ook weer (zelfstandig) PTV geoefend worden.
Uit veiligheidsoogpunt is zelfstandig oefenen alleen toegestaan voor ervaren trec-ruiters. Je mag zo lang oefenen als je wilt (kosten € 15,-).
Oefenen onder begeleiding is op afspraak ook mogelijk (kosten afhankelijk van omvang groep). Zie voor programma het middag deel van de dag-cursus hierboven .
Heb je interesse, stuur dan een mail om verder af te stemmen.

Op afspraak en onder begeleiding trainen

Je kunt bij ons ook privé (dus alleen of met een eigen groepje) POR, PTV of een complete trec oefenen op afspraak.
Dit is bijvoorbeeld ook leuk te combineren met een verblijf in onze vakantiewoning: 1 dag trec trainen (POR, PTV of beiden) en er daarnaast een of meerdere dagen zelf op uit trekken. Hierbij is het verzorgen van een of meerdere maaltijden (ontbijt-lunch-avondmaaltijd) ook mogelijk.

Vind je POR rijden lastig en zou je onder 1-op-1-begeleiding daarin wil trainen?
Heb je een jong paard en wil je hem/haar in alle rust en onder begeleiding laten kennis maken met PTV-obstakels?
Ben je zelf onzeker en wil je in alle rust en onder begeleiding kennis maken met PTV-obstakels?
Dat kan allemaal bij ons!

Kortom, er is heel veel mogelijk! Neem contact met mij op om jouw plannen/ideeën te bespreken.

© www.mijn-eigen-website.nl (design)