TREC Emst
TREC Kennismakingscursus / oefen-TREC, zelfstandig of op afspraak trainenTREC Kennismakingscursus / oefen-TREC (9.00 - 18.00)

TREC Kennismakingsdagen en -oefendagen organiseren wij met enige regelmaat. Niet volgens een kalender, maar wanneer zich voldoende belangstellenden gemeld hebben, prikken we in overleg met elkaar een datum. Is er al een datum, dan staat die op de agenda vermeld.

De opzet van zo'n dag is afhankelijk van de groep, maar voor "nieuwelingen" is het programma meestal als volgt:
Iedereen wordt om 9.00 bij ons in Emst verwacht en zet dan zijn/haar paard in een eigen paddock. Je hoeft géén paddock-materiaal mee te nemen, wij zorgen dat die klaar staan (luxe he). We verzamelen op het terras waar de koffie/thee en koekjes op je wachten en onder het genot daarvan maken we kennis met elkaar.
Om 9.30 uur starten we met de cursus. Na wat algemene uitleg over TREC, de voorbereiding op en het verloop van een wedstrijd, zal dieper ingegaan worden op de drie onderdelen POR (oriëntatierit), MA (gangenproef) en PTV (obstakelparcours).
Daarna gaan we oefenen: je tekent een route in en gaat deze met je paard rijden (heb je geen paard, dan kan dit ook op een mtb of evt. een pony van ons). Dit is precies zoals op een wedstrijd, dus mét voorgeschreven traject-snelheden, ruiterkaart, controleposten, bemande en onbemande checkpoints. De route zal omwille van de tijd < 10 km zijn en bij terugkomst bespreken we tijdens de lunch natuurlijk hoe het ging.

Na de lunch gaan we het PTV-terrein op: eerst uitleg over wat de bedoeling is bij de diverse obstakels en eventueel kan Vivian (Nationaal Kampioen 2014) de diverse obstakels met haar pony Victor voordoen.
Daarna zadelen jullie weer de paarden en mogen jullie het zelf proberen, zo veel en zo lang iedereen wenst. Omdat wij dit met kleine groepjes doen, kan iedereen daarbij de volgorde kiezen die voor hem/haar het beste voelt.
Als er nog ruimte is (in casu puf van jullie, want wij hanteren geen "eind-tijd"), kunnen we ook nog MA oefenen en/of een aantal oefeningen doen die van pas kunnen komen in de POR.

De omvang van de groep is meestal 6 personen, en wij verzorgen de cursus meestal met 3 (a 4) personen. Er is dus ruim voldoende tijd voor ieders wensen/vragen/begeleiding.

Er is doorlopend koffie/thee/fris en wat te knabbel beschikbaar en voor een luxe lunch met warme en koude gerechten wordt ook gezorgd.
Vaak borrelen we nog wat na en (als er voldoende animo voor is) kunnen we ook nog een avondmaaltijd regelen voordat iedereen 'moe maar voldaan' huiswaarts keert.

De kosten bedragen voor alleen het ochtend (9.00-13.00) of middag-programma (14.00-18.00) € 22,50 (incl. materialen & naslagwerk).
De hele dag cursus (9.00 tot 18.00) komt daarmee dus op € 45,-
Indien gebruik gemaakt wordt van een kant & klare paddock (evt. incl. hooi): € 5,-
Bij gebruik van de catering: alleen ochtend of middag (koffie/thee/fris/borrel en wat te knabbelen) €2,-, luxe lunch met warme en koude gerechten € 6,- (hele dag verzorgd worden komt dus neer op € 10,-).

Het is ook mogelijk iemand mee te nemen en/of de nacht vóór en/of de nacht ná de cursus hier te overnachten.
Heb je interesse, stuur dan een mail. Zodra er enkele belangstellenden zijn, sturen we je dan een mail met data-voorstellen.
Ben je zelf met een groepje, kijk dan onder aan deze pagina op "op afspraak".

Zelfstandig trainen

Wanneer wij de PTV-obstakels in ons weiland opgebouwd hebben en de 100m baan gemarkeerd, kan er ook weer (zelfstandig) MA en PTV geoefend worden.
Je mag zo lang oefenen als je wilt en de kosten bedragen € 15,-, incl. koffie/thee/fris. Eventueel is meedoen met de lunch bij de Kennismakings-cursus ook mogelijk.
Heb je interesse, stuur dan een mail om verder af te stemmen.

Op afspraak en onder begeleiding trainen: POR, MA en PTV of complete oefen-TREC

Je kunt ook privé (dus alleen of met een eigen groepje) POR, PTV of een complete TREC oefenen op afspraak. Er is daarbij veel mogelijk, waarbij je kunt denken aan:
- Een complete TREC Introductiecurus, zoals hierboven omschreven.
- Alleen POR oefenen, waarbij afstanden van een kleine 10 km tot wel 45 km mogelijk zijn. Als je helemaal "groen" bent op het gebied van POR
  rijden en het liever onder begeleiding probeert, dan kan dat ook.
- Alleen PTV (evt met MA) oefenen. Je kunt hier 28 van de 35 mogelijke obstakels oefenen! En we bouwen er nog steeds regelmatig bij...
- Je kunt kiezen voor 1 dag, een heel weekeinde, of zelfs meerdere dagen. Of een combinatie van bv 1 dag training en een aantal dagen zelf er op
  uit trekken. Overnachten kan dan door kamperen in onze boomgaard of in de vakantiewoning (met een beetje proppen kunnen hier tot 8
  mensen slapen). De paarden kunnen dan op stal (4 boxen) of in de wei.
- Je kunt evt. ook kiezen voor catering van een of meerdere maaltijden (ontbijt-lunch-avondmaaltijd).

Kortom, er is heel veel mogelijk! Neem contact met mij op om jouw plannen/ideeën te bespreken.

© www.mijn-eigen-website.nl (design)