TREC Emst
Eerdere wedstrijden, cursussen, trainingen en oefendagen bij TREC Emst


Deze pagina zijn we momenteel aan het aanpassen: na eerst overal zelf verslagen van te hebben gemaakt, leek het ons leuk om over de evenementen vanaf 2014 verslagen van deelnemers te plaatsten. We hebben daarom deelnemers van deze eerdere activiteiten gevraagd verslagen te maken om daarmee de pagina deels opnieuw te vullen. Hieronder op dit moment daardoor even geen compleet gevuld overzicht.

Op de Facebook-groep van TREC Emst zijn duizenden foto's, video's en verslagen van deze eerdere evenementen bij ons te vinden.

2017


TREC-Kennismakingscursus van zondag 5 maart 2017


2016


TREC-Kennismakingscursus van zaterdag 15 oktober 2016


Kampeerweekeinde van 2 t/m 5 september met een Rally op zondag 4 september 2016


PTV-Kennismakingsclinics tijdens de Eper Paarden4daagse op maandag 13 juni 2016

Een leuk verslag is te vinden op: bokt!

TREC-Kennismakingscursus van zondag 15 mei 2016


Kids Trec op zondag 24 april 2016


2015


TREC-Kennismakingscursus van zaterdag 19 september 2015


Kampeerweekeinde van 4 t/m 7 september met een Rally op zondag 6 september 2015


2014


Huldiging Vivian Hage en en haar pony Victor nav winnen titel Nationaal Kampioen TREC 2014


TREC-Kennismakingscursus van zondag 31 augustus 2014


2-daagse TREC-wedstrijd met dag- én nacht-POR tgv Angelique's 50e verjaardag van 22 t/m 24 augustus 2014


TREC-Kennismakingscursus van zondag 29 juni 2014


TREC-Kennismakingscursus van zondag 13 april 2014


TREC Emst verzorgt PTV-demo op Equiday op 12 april 2014


30 maart 2014: Kids-TREC Emst

kids1

kids2
Verslag volgt!
kids3 kids4

2013


Het zat er al 2 jaar aan te komen, maar in 2013 was het dan toch echt zo ver: een complete TREC-wedstrijd in Emst!
In het oorspronkelijke plan zou daarbij dan meteen, en voor het eerst in Nederland, een "nacht"-POR (oriëntatierit in het donker....) verreden worden. De belangstelling voor de wedstrijd was zéér groot (binnen 1 minuut overtekend!!), het aantal mogelijke starts gelimiteerd en de "nacht"-rit kwam voor velen toch nét wat te vroeg in het seizoen.
Daarom werd besloten de wedstrijd de splitsen: op 20 en 21 april de “officiële” wedstrijd met een dag-POR en een aparte wedstrijd op
31 augustus en 1 september met op zaterdagavond de "nacht"-POR (vanaf invallen duisternis, dus ca 20.00 uur, en alleen voor deelnemers met ervaring in het rijden van een POR bij daglicht...). En vanzelfsprekend bij beide evenementen ook een MA en PTV.

TREC-Kennismakingscursussen van zaterdag 30 maart, zondag 30 juni en zondag 22 september 2013

In de aanloop naar de wedstrijden bij ons in 2013, hebben we op verzoek van een aantal toekomstige deelnemers op 30 maart een TREC-Introductiecursus georganiseerd. En nadat een paar vrijwilligers van de wedstrijd in april ook besmet raakten met het TREC-virus werd op 30 juni alweer een 2e TREC Introductiecursus gegeven. Toen er vervolgens in september wederom een aantal verzoeken binnenkwamen, hebben we op 22 september nog een 3e georganiseerd (toen incl PTV oefenen op 21 en 22 september)!
Alle keren waren het gezellig groepjes van ca 6 deelnemers die er in de meeste gevallen een compleet weekeindje lol met je knol van hebben gemaakt (met een overnachting in ons vakantiehuis en/of de boerderij, danwel kamperen in onze boomgaard). De deelnemers waren deels helemaal groen en deels al met wedstrijdervaring, maar omdat de groepjes klein waren, kon toch iedereen op zijn niveau dingen (bij-)leren.
In maart hebben we álle soorten weer gehad, van zon tot en met sneeuw (maar het mocht de pret niet drukken), in juni en september was het fantastisch zomer-weer.
Met hulp van Simon, Thymo en Vivian (en hun vrienden) werd het alle keren een bijzonder leuke, leerzame dag, met heerlijke maaltijden en een prima sfeer. We hebben telkens veel lovende feedback mogen ontvangen en dat maakt het nou net zo leuk om dit soort dingen te organiseren. “Dus dat doen we vast nog wel eens” riepen we dus ook weer na de 3e versie!!
Meer hierover is te lezen en foto’s zijn te zien op de Facebook-pagina van TREC Emst.
intro1 intro2 intro3 intro4

De wedstrijd van 20 en 21 april 2013:

emmer

Dit evenement met een internationaal deelnemersveld vond, zoals alles wat wij organiseren, plaats op en vanaf ons eigen terrein in Emst, waar ook gekampeerd (door paard, ruiter én vrijwilligers) en geparkeerd werd. Dat verklaarde ook het gelimiteerde aantal starts.
Op vrijdagmiddag stroomden de deelnemers binnen en dankzij strakke parkeerbegeleiding paste het nét (de deelnemers die zaterdag kwamen konden er nog precies bij). Het weiland en de boomgaard stonden bomvol en de sfeer was van meet af aan uitstekend.
taart Op het secretariaat stond voor alle deelnemers een oranje emmer met het TREC-Emst-logo klaar, tot de rand toe gevuld met lekkere en leuke dingen voor ruiter en paard, alsmede de wedstrijddocumenten. Voor alle vrijwilligers was er een tas met leuke en lekkere attenties.

Op vrijdag was er een "Hollandse avond": doorlopend patat met kroket, frikandel, kaassoufflé, vega-loempia, salades, appelcompote (allemaal vers gemaakt!) en de 64 eters genoten zichtbaar. Daarna werd er gezellig op het overdekte terras en onder de hooiberg geborreld.
Op beide dagen was er natuurlijk ook een uitgebreid ontbijt en lunch met producten uit de streek.

borrel1 borrel2 lunch
De wedstrijd was uitgeschreven voor T1 en T2 en deze laatste klasse was het best vertegenwoordigd. Ook een aantal ruiters die EK/WK gereden hadden deden mee, deels met “nieuwe” paarden en/of in equipe met T1-ruiters.
Het weer tijdens de POR op zaterdag was súper: mooi zonnetje en niet te warm. De route voerde door fantastische natuurgebieden en door de medewerking van maar liefst 7 particuliere grondeigenaren over paden (en dwars door kreupelhout…) waar je normaliter niet met je paard mag komen.
POR1 POR2 POR3 POR4
Er waren 6 posten en 7 check-points (waarvan 4 bemand), naast oversteekbegeleiding op diverse punten. De route was volgens de deelnemers “fantastisch mooi”, “uitdagend, ook voor TREC-ruiters met de nodige ervaring”, “niet makkelijk, maar wel goed te doen”. Diverse instinkers zorgden voor scores die varieerden tussen 0 (eigenlijk negatief) en 238. Iedereen reed de route uit (al waren een aantal T1-ruiters geruime tijd spoorloos) en dus hoefde gelukkig niemand opgehaald te worden met de 2 gereed staande trailers.
POR5 POR6 POR7 POR8
Zaterdagavond stond in het teken van "Italië": een 4-gangen-menu met diverse pasta’s, sauzen en salades, huisgemaakte tiramisu, diverse soorten ijs en een limoncello bij de koffie. De fanatieke hobbykoks kregen veel complimenten van de 86 mee-eters: “restaurant-kwaliteit” werd veelvuldig geroepen, wanneer men nóg maar eens ging opscheppen….. En weer werd er gezellig na-geborreld op het terras en in de verwarmde hooiberg.
za1 za2 za3 za4
Op zondag lag de 150-meter MA in een flauwe bocht op het terrein van de overbuurman en direct daarna werd de PTV verreden in onze eigen weilanden. Die leidde tot veel enthousiaste reacties: “leuk aangekleed, spannend, humor” en ook het toegestroomde publiek (en de pers!) genoten van deze wederom erg gezellige en zon-overgoten dag.
PTV1 PTV2 PTV3 PTV4 PTV5a PTV6 PTV7 PTV8 PTV9 PTV10 PTVextra PTV11 PTV12 PTV13 PTV14 PTV15 PTV16
Het hele weekeinde mocht alles strak volgens de planning verlopen, zo ook kon de uitslag om 16.00 worden opgehangen. Direct daarna kon de prijsuitreiking (fijn als er geen discussies zijn) beginnen en dankzij de vele sponsors waren er behalve voor alle deelnemers, ook heel wat prijzen voor het grote aantal vrijwilligers.
prijs eval1 eval3 eval2 eval4
Eind-Uitslag TREC Emst 2013

....en op de Facebook-pagina van TREC Emst staan nog veel meer foto's van de wedstrijd!!

In tegenstelling tot veel wedstrijden mocht TREC Emst 2013 zich verheugen op een groot aantal vrijwilligers! Onderstaand nog eens iedereen in het zonnetje:
vrijw1 vrijw2 Andre Mevissen, Anne Rutsen, Annemarieke Aarnoutse, Bas Lindeboom, Bastienne Wentzel, Ben Kool, Berith de Rouw, Bill van Vliet, Bram Nuninga, Christiaan Vos, Corrie Rietdijk, Dominique Buitenhuis, Ella Bril, Erik Braat, Ernie van Brink, Esmee Nijhof, Fons Claessen, Gavin Jonk, Gerard de Groot, Hans Olthuis, Hedwig Dirven, Henk Nijhof, Ine van de Kerkhof, Iris Prins, Iris van Rijn, Jaap van der Sluis, Jasmijn de Beer, Jeroen Bergkamp, Jos Jans, Karin van Burk, Lisette Geelen, Louis Cornelissen, Luc Beunk, Madelyne Jonker, Marcel Haarman, Margriet Kwakkel, Marian Nijhof, Marianne de Vries, Mariska Langenbach, Mark Vuursteen, Marleen Brokking, Milan Schipper, Natascha Berghorst, Natascha Verheggen, Patrick Vos, Peter Geelen, Petra de Keijzer, Reno Haverkamp, Roan van ’t Land, Robin Krijgsman, Sanne van Egteren, Simon Hage, Stefanie Jegerings, Stella Pastewka, Suzanne Schaveling, Thymo Hage, Toussaint Holterbosch, Vera de Boer, Vivian Hage, Wendy de Beer, Yvonne de Ruigh.

En ook op het gebied van sponsors konden we ons verheugen op ruimhartigheid met mooie bijdragen, zowel in de vorm van prijzen, als ook in de vorm van goederen of andere diensten (vermelding in willekeurige volgorde):
sponsor
Mobiele Houtzagerij Aart Bosch uit Epe, Fouragehandel Fiets uit Wenum Wiesel, Hippofocus Ruitersport uit Emst, Wellnesscentrum Veluwse Bron uit Emst, Burnside Cablepark uit Emst, Sanders Puzzelboeken uit Vaassen,
Landgoed Welna uit Epe, Zadelatelier Ninon Schutte uit Epe, Hippische Trainingen uit Didam, Welkoop Epe,
Cross- en eventingstal Alice Naber-Lozeman uit Biddinghuizen, Trainingscentrum Paard Centraal uit Dalfsen, Stichting Landschapsbeheer Gelderland, Country Mill uit Nijkerk, Eat Natural uit Soest, Landgoed Tongeren uit Epe,
Zorgboerderij Breedijk Hoeve uit Amsterdam, Epplejeck Horse & Rider Superstores, Subli Paardenvoeders,
TREC Training Reichswald uit Frasselt, Bio-Ron Biologische diervoeders, Handelskwekerij de Buurte uit Oene,
Spar van Loo uit Emst, Marjolien Fotografie.


BEDANKT SPONSORS EN VRIJWILLIGERS, ZONDER JULLIE BIJDRAGEN WAS TREC EMST 2013 NIET MOGELIJK GEWEEST!!

Vanaf deze plek wil ik tot slot alle deelnemers nogmaals hartelijk danken voor de vele persoonlijke bedankjes na de prijsuitreiking, evenals de ontelbare positieve Facebook-berichten en mails. Zo sluit ik TREC Emst 2013 zelf ook af met een heerlijk gevoel: het was écht lol met je knol en met elkaar!!

De wedstrijd van 31 augustus en 1 september 2013:

Dit evenement had een “onderling” karakter (alleen op uitnodiging) en was aanvankelijk ook enkel bedoeld voor de deelnemers die zich hiervoor in april hadden opgegeven. Maar ook hiervoor kwamen zo veel verzoeken tot deelname dat het uiteindelijk een evenement werd wat niet veel kleiner was dan dat van april.....
Op zaterdag kwam iedereen bij ons aan en installeerde zich met paard en kampeermiddel in ons weiland. Na een gezellige borrel met elkaar aan het einde van de middag, werd in het begin van de avond lekker gegeten en gedronken (vanzelfsprekend deelnemers én vrijwilligers). Dat dit wederom geen “Aldi-prak” was en dat ook de vegetariërs zeker niet vergeten werden, was na de wedstrijd van april voor niemand en verassing. reflectie heide
Toen het donker werd, starten we met de nacht-POR: een enorme verzameling tot kerstbomen omgetoverde paarden en ruiters! Alle punten waar men auto's tegen kon komen waren door vrijwilligers afgezet. Een stop met (warme) versnapering diep in het donkere bos was voorzien en nadat iedereen gefinished was, "evalueerden" we een en ander natuurlijk onder het genot van een lekker hapje en drankje tot het weer licht werd...

Nadat op zondag iedereen uitgeslapen was en ontbijt/brunch had genoten (natuurlijk wederom deelnemers én alle vrijwilligers) werd een PTV en MA gereden worden en een klassementje opgemaakt. Daarbij dit keer geen gesponsorde prijzen, maar prijsjes die de deelnemers voor elkaar beschikbaar hadden gesteld!


De Oefen-POR's van 2011 en 2012

In september 2011 is hier voor het eerst een oefen-POR georganiseerd. Deze was alleen voor genodigden en dat waren zowel ervaren TREC-ruiters, als mensen die op het gebied van TREC nog helemaal 'groen' waren.
emst2011a emst2011b emst2011c emst2011d
In juni 2012 werd wederom een oefen-POR voor genodigden georganiseerd, echter dit keer alleen voor ervaren TREC-ruiters.
emst2012a emst2012b emst2012c emst2012d
Het waren beide keren hele weekeinden (vr-zo), incl. complete catering, kamperen/logeren, etc, en beide weekeinden waren súper-gezellig!!
Meer foto's van deze weekeinden zijn te zien op: mijn Facebook-pagina (sept. 2011 in foto-album, juni 2012 op tijdslijn). In september 2012 wederom een oefen-POR, ditmaal met meerdere afstanden (ter keuze aan deelnemers) waarop iedereen kon inschrijven. Met meer dan 20 deelnemers en een vlekkeloos verloop, begonnen de gedachten voor het organiseren van een "echte" wedstrijd op te borrelen....

© www.mijn-eigen-website.nl (design)