TREC Emst
In de voorbije 10 jaar hebben wij 2 zeer complete paddock paradises rond onze boerderij ontworpen en aangelegd.
Daarvoor hebben wij veel kennis op allerlei gebieden opgedaan, soms met opleidingen, soms op grond van ervaringen en bovenal door heel veel te proberen en ons "boeren verstand" daarbij te gebruiken.
Vanzelfsprekend bleek dat dingen anders konden of zelfs beter moesten en daarvoor werden dan (soms wel heel unieke) oplossingen bedacht.

"Productieweides" zijn omgetoverd tot weides met een rijke, diverse vegetatie waar paarden gezond van kunnen leven, zeker in combinatie met de eetbare hagen die zijn aangeplant.
Problemen als uitgedroogde weides bij (de inmiddels jaarlijkse terugkerende) hittegolven of hoefbevangen paarden kennen wij niet door ons weidemanagement.
En het hooi wat wij oogsten staat (als enige in deze omgeving) aangeprezen op de site van goed paardenhooi.

De mest van onze paarden vormt voor ons geen probleem, in tegendeel: het is een prettig onderdeel van de biologische cirkel die wij hier op volledig duurzame wijze rond maken (en er zelf nog van smullen ook!)

Last but not least wilden wij ons dagelijks werk zo veel mogelijk beperken, waarvoor wij een aantal oplossingen hebben bedacht.

En zo zijn hier uiteindelijk 2 heerlijke paddock paradises ontstaan waarbij over alles is nagedacht en waar wij eigenlijk ook heel trots op zijn.


Bent u nieuwsgierig naar het hoe-wat-waar-waarom van de dingen die wij hier gedaan hebben en/of wilt u inspiratie opdoen?
Wilt u begeleiding / advies bij het zo natuurlijk mogelijk houden van uw paarden?
Wij delen onze kennis en ervaring graag met u.
Hierbij niet alleen te denken aan (hulp bij) het ontwerpen/aanpassen van uw eigen paddock paradise, maar ook aan gezond bodem-/weidebeheer en compostering van de mest.
Ook is het mogelijk u te helpen bij het ontwerpen/bouwen van onderdelen, zoals voer-automaten, schuilstal, composteervoorziening, etc.

Prijsindicatie:
Voor een rondleiding door beide PP's, met uitleg over hoe-wat-waar-waarom (ca 3 uur) vragen wij € 50,-.
Overige werkzaamheden a €20,- per uur.
Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via mail.


© www.mijn-eigen-website.nl (design)