TREC Emst
In de voorbije 12 jaar hebben wij 2 zeer complete paddock paradises rond onze boerderij ontworpen en aangelegd.
Daarvoor hebben wij veel kennis op allerlei gebieden opgedaan, soms met opleidingen, soms op grond van ervaringen en bovenal door heel veel te proberen en ons "boeren verstand" daarbij te gebruiken.
Vanzelfsprekend bleek dat dingen anders konden (of zelfs beter moesten) en daarvoor werden dan (soms wel heel unieke) oplossingen bedacht.

"Productieweides" zijn omgetoverd tot weides met een rijke, diverse vegetatie waar paarden gezond van kunnen leven, zeker in combinatie met de eetbare hagen die zijn aangeplant.
Problemen als uitgedroogde weides bij (de inmiddels jaarlijkse terugkerende) hittegolven of hoefbevangen paarden kennen wij niet door ons weidemanagement (terwijl hier toch 1 paard met IR en meerdere HB-gevoelige paarden leven).
En het hooi wat wij oogsten staat (als enige in deze omgeving) aangeprezen op de site van goed paardenhooi.

De mest van onze paarden vormt voor ons geen probleem, in tegendeel: het is een prettig onderdeel van de biologische cirkel die wij hier op volledig duurzame wijze rond maken met een uiterst effient moestuinsysteem (en er dus zelf nog van smullen ook!)

Last but not least wilden wij ons dagelijks werk zo veel mogelijk beperken, waarvoor wij een aantal oplossingen hebben bedacht.

En zo zijn hier uiteindelijk 2 heerlijke, totaal verschillende, paddock paradises ontstaan waarbij over alles is nagedacht en waar wij eigenlijk ook heel trots op zijn.
Dat wij vervolgens werden gevraagd om het vak "natuurlijke huisvesting en weidebeheer" te doceren aan de studenten van de opleiding Barefoot Paarden Adviseur was voor ons de kroon op dit alles!


Bent u nieuwsgierig naar het hoe-wat-waar-waarom van de dingen die wij hier gedaan hebben en/of wilt u inspiratie opdoen?
Wilt u begeleiding / advies bij het zo natuurlijk mogelijk houden van uw paarden en de daarbij passende inrichting van hun leefomgeving?
Wij delen onze kennis en ervaring graag met u.
Hierbij niet alleen te denken aan (hulp bij) het ontwerpen/aanpassen van uw eigen paddock paradise, maar ook aan gezond bodem-/weidebeheer en compostering van de mest.
Ook is het mogelijk u te helpen bij het ontwerpen/bouwen van onderdelen, zoals voer-automaten, schuilstal, composteervoorziening, etc.

Prijsindicatie:
Voor een rondleiding door beide PP's, met uitleg over het hoe-wat-waar-waarom wij de dingen hier invullen (ca 3 uur) vragen wij € 50,-, incl koffie/thee.
Advies mbt uw eigen locatie a € 20,- per uur.
Onze advisering omvat naast de aspecten "natuurlijk paarden houden" en "duurzaam bodembeheer" nadrukkelijk ook informatie over het kostenplaatje van wat u hier kunt zien en/of op uw eigen locatie zou willen realiseren!

Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen via mail.


© www.mijn-eigen-website.nl (design)